divendres, 14 de gener del 2011

Sobre la reutilització de materials de rebuig

Dues sessions creatives simultànies sobre la reutilització de materials de rebuig en la pràctica artística

22 de gener, de 18 a 21h. Aula pluridisciplinar d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals. C/del Teatre 2, 3r pis, Terrassa.


Vida útil de un objeto. Activitat conduïda per Juan Carlos Estudillo. Materials necessaris: base per treballar, materials de rebuig, cola i el que creieu convenient.

“Desde el ámbito plástico, estético, político, dotar de nuevos significados alguna cosa es una forma de posicionamiento. ¿Quién ha de definir la durabilidad o sentido de aquello que nos rodea de forma cotidiana?"


Dipòsits de Memòria. Díptic sobre fustes d'obra reciclada

"Para mi, reciclar supone una oportunidad para reformular el carácter transitorio; reducir la velocidad, ampliar la memoria que todo utensilio lleva grabada; amplificar o redefinir su significado; protestar."

Porta Memòria. Porta d'un galliner

"Una madera de obra abandonada, desechada, está cargada de historia, el tiempo la ha golpeado y moldeado; que mejor base para reformularla mediante un trabajo plástico... La propuesta que lanzo para el taller es la de extrapolar el sentido a otro objeto. Reencarnemos objetos desechados.”

Juan Carlos Estudillo



Objectes retrobats. Activitat conduïda per Roser López Monsò. Materials necessaris: objectes per reutilitzar, materials per unir i tot allò que creieu convenient.

“Estem envoltats d’objectes amb significats concrets, utilitats específiques i vides molt curtes, efímeres gairebé. Subvertir l’ordre establert se’ns presenta com una opció estimulant, tant si adoptem una postura manifestament crítica i/o intimista i poètica."

Ocell

"Mitjançant els nostres objectes quotidians podem plantejar noves relacions de significats -discursos sorprenents, originals-, si els modifiquem i/o si els combinem, conscient o inconscientment, amb una intencionalitat concreta."

De puño y letra. Puny de camisa brodat

"Els nostres objectes tenen significats que enllacen amb la nostra pròpia història o amb el nostre bagatge emocional; tenen una intimitat. També podem jugar amb ells -o amb objectes pertanyents a d’altres persones- des d’una posició més personal, des de l’experiència i la memòria, per construir universos poètics carregats d’intimitat. Podem fer l’exercici de treballar-nos a nosaltres mateixos des de la plàstica i la poètica de les nostres “coses”."

Roser López Monsò


Aquestes activitats estan vinculades a l’exposició ReciclArt, que pot veure’s a la sala d’Exposicions d’Amics de les Arts fins el 27 de gener; de dimarts a diumenge i de 19 a 21h. La mostra gira a l'entorn de la utilització de materials de rebuig en la pràctica artística i les seves possibilitats plàstiques.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb:
Roser López Monsò, roserlm@yahoo.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada